A Twinson teraszdeszkák környezetre gyakorolt hatása

Twinson terasz: a környezetbarát megoldás

A Twinson teraszdeszkákat PVC-ből és PEFC-tanúsítású erdőkből származó fenyőfából gyártjuk. Ennek köszönhetően ellenállóbbak és ökológiailag kedvezőbb megoldást jelentenek a fából készült teraszoknál.

A fateraszok esetében kétféle típus közül választhatunk: európai fák (lucfenyő és más fenyőfélék) és trópusi  fák közül. Mindkét típusnak megvannak a hátrányai. Míg a fenyő és más hazai fák nem elég kemények, a trópusi fák kivágása nagy terhet ró a környezetre. Utóbbiakat ugyanis legtöbbször veszélyeztetett esőerdőkből termelik ki.

A Twinson kompozit anyagból készült deszkák jelentik a két fafélét helyettesítő környezetbarát alternatívát. A PVC-nek köszönhetően ellenállóak a környezeti hatásokkal és a fakárosító gombákkal szemben, az őket alkotó fa pedig olyan erdőkből származik, amelyekben fenntartható gazdálkodás folyik.

PEFC-tanúsítású erdők

A Twinson deszkákat alkotó fenyőfa PEFC-tanúsítású erdőkből származik. (PEFC=Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, azaz Erdőtanúsítási Rendszereket Támogató Program). Ez a védjegy a garancia arra, hogy ezekben az erdőkben fenntartható gazdálkodás folyik.

A PEFC-tanúsítású erdőkben a kivágott fák mennyisége soha nem haladhatja meg a telepített fák mennyiségét, emellett a fajok aránya is állandó. Miért éppen fenyőfát használunk? Egyrészt azért, mert helyi fa, másrészt pedig gyorsan nő. A kivágott fenyő helyére hamarosan új nő.

Biztonságos és karbantartásmentes anyag

A fateraszokkal ellentétben a Twinson teraszok nem igényelnek rendszeres festést vagy lakkozást, sem ápolást. Így nem terhelik feleslegesen sem a természetet, sem az Ön pénztárcáját. Az anyag tartósságát a hozzáadott PVC biztosítja, amelynek köszönhetően a Twinson deszkák ellenállóbbak és kevésbé hajlamosak a tágulásra. Arra is odafigyelünk, hogy teraszaink teljesen biztonságosak legyenek. Egészségre való ártalmatlanságukat ugyanazokkal a tesztekkel ellenőrizzük, mint amelyeket gyerekjátékok esetében alkalmaznak.

Újrahasznosítás

A Twinson teraszokra 25 év garanciát vállalunk – legalább ennyi ideig kiváló állapotban fognak maradni. És mi lesz azután? További felhasználásukra is gondolunk. A Twinson anyag 100%-ban újrahasznosítható, így visszakerülhet a körforgásba.

Válasszon olyan teraszt, amely nem terheli a környezetet, és hosszú éveken át szolgálja Önt. Válasszon egyet a Twinson teraszrendszerek közül.