Tolóablakok és tolóajtók

Tolóablakok használatával ideálisan növelhető a belső térérzet, mivel lehetővé teszik nagy ablakfelületek beillesztését az építési tervbe. A természet és a kert így a mindennapi élet szerves részévé válnak. Szép időben az ajtót pillanatok alatt kényelmesen kinyithatjuk. Az Inoutic tolórendszer-technológiának köszönhetően még a nagyméretű tolóajtók is erőlködés nélkül mozgathatók.

Az Inoutic tolóablakok előnyei

  • A tolóablakok és -ajtók a megszokottnál nagyobb méretben is gyárthatók.
  • A lehető legjobb szigetelés az időjárási viszontagságokkal szemben.
  • Betörésbiztosak.
  • Rendkívül jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.
  • Háromféle nyitásmód választható.
  • Egyedi színválaszték – több mint 40 szín – a külső és a belső oldalon.

A tolóajtók nyitásmódjai

Az Inoutic tolóablakok és -ajtók háromféle nyitásmóddal (emelő-toló, toló-bukó és harmonika) állnak rendelkezésre, mindegyiknek megvannak az egyedi előnyei.

Emelő-toló ajtók

Ezekkel a tolóajtókkal az alacsony küszöb jelentette kényelem feladása nélkül nyithatunk meg nagy üvegfelületeket. Akár négy szárnyat is nyithatunk, gyakorlatilag erőlködés nélkül! A távirányított, elektromos meghajtású változatok még inkább megkönnyítik a mozgatást. A rendkívül jó hőszigetelési tulajdonságok növelik a tolóajtók energiahatékonyságát. Részleteket itt találhat.

Toló-bukó ajtók

A toló-bukó rendszerű erkélyajtókat két- és négyszárnyú változatban is gyártjuk. Az ilyen rendszerű tolóajtók elsősorban a szabványos Inoutic profilokat felhasználó kisebb építkezések vagy felújítások esetén ideálisak. Az ajtókat csapadékkal szembeni kitűnő tömítettség, kiváló hőszigetelési tulajdonságok, hangszigeteltség és könnyű működtetés jellemzi. Megnövelt betörésvédelmi szintjük bármikor kiegészíthető további biztonsági funkciókkal. A tolószárnyak önállóan is bukóra állíthatók. Ez a tolórendszer valamennyi profiltípusunkkal, azaz az Eforte, a Prestige és az Arcade profilokkal is megvalósítható.

Harmonikaajtók

Az ilyen rendszerű ajtók anélkül nyithatók, hogy a kilátást vagy a kilépést bármilyen fix szárny vagy osztóelem akadályozná. Az egyes ajtórészek harmonikaszerűen oldalra tolhatók. A speciális takarólapok lehetővé teszik az egyes szárnyak nyitását, így a harmonikaajtó a részleges nyitás bármelyik helyzetében rögzíthető. Ez a rendszer a Prestige vagy Arcade profilokból alakítható ki.