Az Inoutic műanyag ablakok élettartama

A jó nevű gyártók minőségi PVC-profiljaiból készülő modern ablakok élettartamát legalább 50 évre becsülik! Ezt az élettartamot azonban bizonyos tényezők lerövidíthetik. Melyek ezek?

Nem megfelelő beépítés

Alapvető feltétel az ablakszállító gondos kiválasztása. Weboldalunkon könnyen találhat megbízható szállítót az Ön közelében.

Ha az ablakszállítmány átvétele után mégis azt tapasztalná, hogy az ablak – az elégtelen tömítés miatt – párásodik az üvegrétegek között, akkor az esetleges hiba mielőbbi orvoslása érdekében forduljon a szállítóhoz!

A beépítés után minél előbb, de legkésőbb 3 hónapon belül húzza le az új ablakok védőszalagjait! Tisztítsa le az ablakról az esetlegesen meglévő habarcs- és festékfoltokat!

Nem megfelelő karbantartás

A műanyag ablakok karbantartási igénye minimális. Elegendő őket évente 2-3 alkalommal egyszerű tisztítószerrel lemosni. Erre a célra viszont alkalmatlanok a szilárd mikroszemcséket (pl. homokot) tartalmazó szerek, vagy a különféle oldószerek és hígítók. A PVC-profilú ablakok karbantartásával kapcsolatban konkrét tippeket itt találhat.

A festés csak árt!

A műanyag ablakok egyik vitathatatlan előnye, hogy élettartamuk során nem igényelnek újrafestést, sőt, ez számos okból kifejezetten ellenjavallt. Elsősorban azért, mert egyáltalán nem garantálható a festék jó tapadása. Egy ilyen beavatkozás az esetleges reklamáció elutasítását is maga után vonhatja, mert hatására változhatnak a profil tulajdonságai. A sötétre festett fehér profil automatikusan hajlamosabbá válik a hőtágulásra, amire nem feltétlenül van statikailag felkészítve a nyílászáró. A színtelen védőlakk is felesleges, és semmilyen előnnyel nem jár. Az egyetlen színezési lehetőség a profil gyártásakor történő gépi eljárás.