Műanyag ablakok – befektetés a jövőbe

A Közép-Európában beépítésre kerülő ablakok több mint fele műanyagból készül. Vajon ez csupán a kedvező áruknak köszönhető? Az ár és az élettartam aránya (utóbbit a mai műanyag profilos ablakok esetében legalább 50 évre becsülik) természetesen az egyik fő ok. Ezen kívül azonban a kiváló energiahatékonyság, a minimális karbantartási igény és nem utolsó sorban a dizájn is fontos szerepet játszik a döntésekben. A sokféle színben létező kivitelnek, valamint az eredetihez megtévesztően hasonló fa- és fémhatású dekornak köszönhetően a műanyag ablakok a modern és klasszikus enteriőrök luxuskiegészítőivé váltak.

A műanyagra sokáig csak mint a fa és a fém olcsó helyettesítőjére gondoltak, ráadásul az ilyen termékek ökológiai lábnyoma is óriási volt. Az elmúlt nyolcvan évben végbement technológiai fejlődés azonban ebben az iparágban is áttörést hozott. A ma az ablak- és ajtóprofilok gyártására használt PVC szigorú ellenőrzés tárgya. A felhasználását szabályozó normák biztosítják az anyag magas minőségét, egészségre való ártalmatlanságát, és későbbi kötelező újrahasznosítását.

A műanyag ablak mint ökológiai szempontú megoldás

A műanyag profilból készülő ablakokat kiváló hőszigetelő tulajdonság jellemzi. Ebből egyenesen következik az épület fűtési költségeinek visszaesése, ezzel együtt pedig kisebb szén-dioxid kibocsátás. A tok 100%-ban újrahasznosítható, akár 7 alkalommal, anélkül, hogy az anyag minősége leromlana! Hosszú élettartamuknak és az életciklusukhoz mért kedvező áruknak köszönhetően ma a műanyag ablakok a legtartósabb megoldást jelentik lakóházak, irodaházak és ipari épületek esetében egyaránt.

A minőség garanciája - az Inoutic / Deceuninck fél évszázada

Vállalatunk egyike a világ vezető műanyag-feldolgozóinak. Több mint ötven éve gyártunk kiváló minőségű és precíz kivitelezésű PVC-profilokat. A Deceuninck anyakonszernnel együtt a világ 75 országában vannak fióktelepeink. Ennek köszönhető, hogy a világ három legnagyobb építőipari műanyagprofil-gyártójának egyike vagyunk. A magyar piacon a műanyag ablak- és ajtóprofilokat mellett bejárati ajtókat, teraszokat, homlokzati deszkázatokat és kerítésrendszereket is forgalmazunk.