Hogyan távolítsuk el a vízfoltokat a kompozit teraszról?

A Twinson kompozit anyag felülete bordázott, ami egyrészt természetes látványt kölcsönöz, másrészt csúszásgátló szerepe van. A enyhén érdes felület természetesen felszívja a nedvességet és az esővizet, így a száradást követően vízfoltok vagy csíkok keletkezhetnek rajta. Ez gyakrabban megtörténik abban az esetben, ha a terasz részben fedett, és a víz a tetőről mindig egy helyre folyik. Fontos hangsúlyozni, hogy a vízfoltok semmilyen módon nem befolyásolják a terasz minőségét. Csupán esztétikai problémáról van szó, amelyet azonban megelőzni nem lehet.

Így tehát, ha azt látja, hogy a teraszon vízfoltok képződtek, egyszerű háztartási takarító felszereléssel (seprűvel és vízzel), esetleg magasnyomású mosóval távolítsa el azokat. Kaphatók speciális tisztítószerek a makacsabb foltok eltávolításához.

Ismeri a magasnyomású mosó helyes használatát?

A magasnyomású mosóberendezés szórófejének terasz felszínétől számított távolsága ne legyen 30 cm-nél kisebb, a nyomás pedig ne haladja meg a 100 bart. Ugyanilyen fontos, hogy a mosást a barázdákkal megegyező irányban végezzük. Az új terasz megépítését követő rövid időn belül ne húzzon rajta bútorokat vagy más nehéz tárgyakat, és ne helyezzen rá virágcserepeket, lábtörlőket stb. A kompozit terasz színe a napsugárzás hatására körülbelül tizenkét hét elteltével természetes módon még világosodik.