Hangszigetelt ablakok

Az utcai zaj kellemetlen, ráadásul az egészségre is ártalmas. Tudományos kutatások szerint a nyugodt, egészséges alváshoz a környezet zajszintjének 25 dB alatt kell lennie. Ez az érték azonban városban, autópálya közelében és egyéb zajos helyeken nem biztosítható megfelelő hangszigetelés nélkül. A zajszint a városban elérheti a 70 dB-t, holott 65 dB felett már az egészségre ártalmas a zaj.

Csendes környezetet, nyugodt alvást szeretne biztosítani családjának? Jól hangszigetelő ablakokat válasszon! Az ún. léghanggátlás meghatározó; ez az Rw jelű érték adja meg, hogy mennyi zajt képes az ablak „kint tartani”. Ha a külső zajszint 65 dB, és az ablak léghanggátlása 35 dB, akkor 30 dB jut be a helyiségbe.

Mennyire zajos környezetben él?

Összehasonlításképpen megadjuk pár hely zajszintjét lakóhelye közelében, illetve ahol a nap során megfordulhat.

Lakótér 40 dB
Irodai, éttermi zaj 60 dB
Utcai zaj 80 dB
Falu, nyilvános helyek 60 dB
Város 70 dB
Nagy forgalmú utca   70 dB
Építkezés (ill. légkalapács, tömörítőgép) 100 dB
     

Alváshoz az orvosok maximum 20-25 dB-t, lakásoknál 30-35 dB-t, munkához 35-50 dB-t javasolnak.

 

Inoutic profilokból készült hangszigetelő ablakok

Ablakprofiljainkat úgy alakítjuk ki, hogy a lehető legjobb hangszigetelő képességgel rendelkezzenek, nyugalmat biztosítva az alváshoz és a munkához. Az Eforte és a Prestige rendszer csillapítási értéke 47 dB. Ez annyit tesz, hogy az ablakon túli 70 dB-es zajszintből mindössze 23 dB jut az Ön fülébe.

Eforte rendszer max. 47 dB (5-ös hangszigetelési osztály)
Prestige rendszer max. 47 dB (5-ös hangszigetelési osztály)
Arcade rendszer max. 42 dB (5-ös hangszigetelési osztály)

Olyan ablakot válasszon, amely mellett nyugodt lesz az álma. Érdeklődjön a legközelebbi forgalmazónál az Inoutic profilokból készülő ablakokról.