A terasz tartószerkezete

Ha úgy döntött, hogy karbantartást nem igénylő és tartós Twinson kompozit anyagból készült teraszt szeretne, alapként fát vagy Twinson anyagú alapprofilokat is használhat. A választékban háromféle alumínium-alapprofil szerepel, melyek lebegő és függő szerkezetekhez is alkalmasak. A Twinson padlódeszkák négy típusa kapható, ezek PVC vagy fém kapcsolóelemekkel csatlakoztathatók az alaphoz.

Természetesen még a terasz tartószerkezetének lefektetése előtt el kell készíteni az alapot, amely ideális esetben sík, és szilárd burkolatú (a legjobb, ha betonból készül). Az régi burkolat is felhasználható. Lebegő szerkezetek esetében kavicsot vagy betonlábakat használjunk alapként, míg tetőteraszokhoz a deszka a legmegfelelőbb. A vízelvezetés miatt fontos a megfelelő lejtéséről gondoskodni, hogy a terasz alatt ne álljon meg a víz.

Míg a rögzített tartószerkezetet a megerősített alaphoz kell csavarozni, a lebegő szerkezetet nem lehet fixen rögzíteni, és gyakran önhordónak kell lennie. Az Inoutic kínálatában megtalálhatók erkélyekre és lapos tetőkre alkalmas újfajta önhordó szerkezeteket, ezeken a helyeken ugyanis a vízszigetelés miatt nem lehetséges az alaphoz rögzítés. Az 50x50 mm-es alumíniumprofilokból álló kompakt önhordó rácsozat állítható táblákra kerül. Ezek szükség esetén kiegyenlítik az alapzat esetleges egyenetlenségeit, hogy a terasz felülete ne legyen hullámos. A szerkezet hordképessége megegyezik az alaphoz csavarozott teraszokéval. A hordképességet csak az erkély vagy maga a tető teherbírása korlátozhatja. A Twinson anyagból készült, lapos tetőkön és erkélyeken kialakított terasz természetesen zöldtetővel is kombinálható, így teremtve meg a nyugalom tökéletes szigetét háza tetején.

inkonstrukce