Hogyan válasszuk ki a megfelelő Inoutic ablakprofilt?

Ablakprofil vásárlásakor ne csak az árat nézzük. Az ablakprofil és az üvegezés típusa ugyanis komoly hatással lehet az energiamegtakarítás mértékére és ily módon a beruházás megtérülésére. Erről az online Inoutic megtakarításkalkulátorral is meggyőződhet.

A rendelés előtt ezért érdemes mérlegelni a különféle profilok – és a kész ablakok – valamennyi műszaki tulajdonságát, köztük a hő- és a hangszigetelő képességet, valamint a betörésállóságot. Az élettér minőségét nagyban meghatározzák az olyan paraméterek, mint a tokra, az üvegre és az egész ablakra vonatkozó hőátbocsátási tényező (Uf, Ug, ill. Uw). A kisebb érték jobb szigetelést jelent.

Az európai szabvány (EnEV 2009) szerint szokásos üvegezés mellett az ablak teljes hőátbocsátási tényezője nem haladhatja meg az Uw = 1,3 W/m2K értéket. Passzívházak esetében csak az Uw = 0,8 W/m2K vagy ennél kisebb értékkel rendelkező ablak számít elfogadhatónak.

A jó nevű gyártók profiljaiból készített ablakokkal nem okoz nehézséget ezeknek az értékeknek a biztosítása. A műanyag profilok további vitathatatlan előnye a hosszú élettartam és a kis karbantartásigény, ami elsősorban az anyag időjárás- és UV-állóságának köszönhető. A műanyag ablakok ára megfizethető, emellett pedig számos színváltozat és dekor közül válogathatunk, amelyek akár kombinálhatók is (az ablak külső és belső oldalának a színe eltérő lehet). Az Inoutic kínálatában szereplő Eforte és Prestige ablakprofilok Titanium Plus felületi kialakítással is készülhetnek. Fólia alkalmazásával a műanyag ablakok valamennyi előnyös tulajdonságának megőrzése mellett kelthető exkluzív alumíniumablak hatás.

A műanyag profilok kiválasztásakor ne mendemondákra hagyatkozzon, hanem kérjen konkrét adatokat a forgalmazótól.